Dynia, marchew, marakuja

40% puree z marchwi, 30% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 15% puree z banana, 7% puree z dyni, 5% puree z brzoskwini, 2% puree z mango, 1% sok z marakui z zagęszczonego soku.

Dynia to bogate źródło cynku i potasu oraz witamin C i A. Ma działanie podobno jak insulina, a więc obniża poziom cukru we krwi. Jej spożywanie jest polecane szczególnie osobom o podwyższonym ryzyku zachorowania na cukrzycę insulinozależną.

Marchewka to jedno z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Ceniona ze względu na dużą zawartość witaminy A i beta-karotenu, a także wielu innych składników mineralnych.

Jabłko to prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera m.in. witaminę C, B1, B2, A, D, K, liczne minerały, a także β-Karoten i wiele różnych minerałów. Dzięki niskiej wartości na indeksie glikemicznym są polecane osobom chorującym na cukrzycę i hiperglikemię.

Marakuja ma wszechstronne działanie na organizm ludzki.  Działa przeciwzapalnie i wspomaga gojenie ran, a także uśmierza ból i koi męczący kaszel. Marakuja jest dobrym źródłem witaminy C oraz potasu.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl