Kapusta

Kapusta już od wielu wieków króluje na polskich stołach i polach. Z roku na rok nasza firma eksportuje jej coraz więcej. W ciągu ostatnich 15 lat jej sprzedaż za granicę naszego państwa wzrosła ponad dwukrotnie. To świadczy o doskonałej jakości naszych warzyw. W zeszłym roku eksport tych warzyw wyniósł ponad 1000 ton. 

Kapusta posiada wiele zastosowań kulinarnych (m.in. składnik zup), można ją jeść na surowo, usmażoną czy też kwaszoną. Posiada dużo witaminy K, C, błonnika, ale także wapnia i żelaza. Jest dobrym źródłem kwasu foliowego, który wpływa dodatnio na układ nerwowy i mózg, a także usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego.

Odmiana

Biała, czerwona, savoy

Dostępność

Czerwiec - Kwiecień

Opakowanie

Worek 10 kg, 15 kg, 20kg, 25 kg,
big bag 1000 kg,
karton 6 szt,
skrzynka drewniana 6 szt

Rozmiar

1-3 kg, 2-4 kg

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział świeże owoce i warzywa:

Tel: +48 22 343-98-14

Tel: +48 22 343-98-16

Fax: +48 22 343-98-10

monika.pluta@ewabis.com.pl