Truskawka, pomarańcza, banan

26% puree z truskawek, 24% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 20% sok pomarańczowy z zagęszczonego soku, 18% % puree z banana, 12% puree z jabłek.

Truskawka zawiera cenne substancje mineralne takie jak cynk, fosfor, magnez, witaminy A, B1, E, C, błonnik oraz antocyjany. Spożywanie tych owoców poleca się przede wszystkim reumatykom, osobom cierpiącym na schorzenia nerek i wątroby. Dodatkowo obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie.

Pomarańcze są bogatym źródłem przede wszystkim witaminy C. 100 g tego owocu zawiera 70% dziennego zapotrzebowania na tą witaminę dla ludzkiego organizmu. Ponadto, owoce pomarańczy zawierają spore ilości kwasów asparaginowego i glutaminowego.

Banany są skarbnicą potasu, dlatego spożywanie ich zaleca się osobom z nadciśnieniem. Oprócz potasu, banany są bogate w witaminę C. Pomagają zwalczać cholesterol oraz zmniejszają ryzyko zachorowań na nowotwór nerek.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl