
Truskawka, pomarańcza, banan
26% puree z truskawek, 24% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 20% sok pomarańczowy z zagęszczonego soku, 18% % puree z banana, 12% puree z jabłek.
Truskawka zawiera cenne substancje mineralne takie jak cynk, fosfor, magnez, witaminy A, B1, E, C, błonnik oraz antocyjany. Spożywanie tych owoców poleca się przede wszystkim reumatykom, osobom cierpiącym na schorzenia nerek i wątroby. Dodatkowo obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie.
Pomarańcze są bogatym źródłem przede wszystkim witaminy C. 100 g tego owocu zawiera 70% dziennego zapotrzebowania na tą witaminę dla ludzkiego organizmu. Ponadto, owoce pomarańczy zawierają spore ilości kwasów asparaginowego i glutaminowego.
Banany są skarbnicą potasu, dlatego spożywanie ich zaleca się osobom z nadciśnieniem. Oprócz potasu, banany są bogate w witaminę C. Pomagają zwalczać cholesterol oraz zmniejszają ryzyko zachorowań na nowotwór nerek.
Kontakt
Produktem zarządzają
Dział produktów przetworzonych:
Tel: +48 22 343-98-80
Tel: +48 722 222 821
Fax: +48 22 343-98-10
agnieszka.wryk@ewabis.com.pl





Kontakt
EWA-BIS Sp. z o.o.
tel.: (22) 343 98 00
fax.: (22) 343 98 10
email.: sales(at)ewabis.com.pl
adres.: ul. Serwituty 25
02-233 Warszawa
NIP: 521-008-45-08 / KRS: 0000086953 / Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy
XIII wydział Gospodarczy KRS / Kapitał zakładowy 100 000 PLN
EWA-BIS Sp. z o.o. - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018
