Pomarańcza, banan, brzoskwinia

28% puree z jabłek, 24% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 24% sok pomarańczowy z zagęszczonego soku, 15% puree z brzoskwini, 9% puree z banana.

Pomarańcze są bogatym źródłem przede wszystkim witaminy C. 100 g tego owocu zawiera 70% dziennego zapotrzebowania na tą witaminę dla ludzkiego organizmu. Ponadto, owoce pomarańczy zawierają spore ilości kwasów asparaginowego i glutaminowego.

Banany są skarbnicą potasu, dlatego spożywanie ich zaleca się osobom z nadciśnieniem. Oprócz potasu, banany są bogate w witaminę C. Pomagają zwalczać cholesterol oraz zmniejszają ryzyko zachorowań na nowotwór nerek.

Brzoskwinie świetnie sprawdzają się jako składnik diet oraz przy leczeniu chorób reumatycznych i schorzeniach układu moczowego. Owoce brzoskwini są dodatkowo bogate w antocyjany. Pomagają również zwalczyć nowotwór piersi i zapobiegają przerzutom.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl