Por

Por cieszy się w naszym kraju niesłabnącym zainteresowaniem od lat. Produkcja rokrocznie wzrasta, podobnie jak eksport. Polskie pory są szczególnie cenione za wysoką jakość, dlatego coraz chętniej są kupowane za granicą.

Por jest w Polsce składnikiem tzw. włoszczyzny i jest wykorzystywany głównie jako składnik zup. Można go spożywać także na surowo i w takiej formie doskonale nadaje się na sałatki. Jest bogaty w szczególności w witaminy C, B6, A oraz miedź i mangan. 

 

Dostępność

Październik - Marzec

Opakowanie

Karton 10 kg,
łuszczka 10 kg,
worek 5 kg, 10 kg

Rozmiar

20-40 mm, 20 mm+

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział świeże owoce i warzywa:

Tel: +48 22 343-98-14

Tel: +48 22 343-98-16

Fax: +48 22 343-98-10

monika.pluta@ewabis.com.pl