Śliwki

Śliwki zawierają witaminy A, B2, B6 i C, które mają korzystny wpływ na system nerwowy człowieka i poprawiają wydajność organizmu. Śliwki spożywa się głównie w surowej postaci, ale również wykorzystuje się je w przemyśle przetwórczym, mrozi oraz suszy. Większość mrożonych owoców poddawana jest głębokiemu mrożeniu tuż po zbiorach. Są one zupełnie dojrzałe więc pełne witamin, minerałów i antyoksydantów. 

Dostępność

Cały rok

Opakowanie

B2B: Przy sprzedaży do powtórnego przetworzenia: pudło kartonowe 10 kg, 4 worki plastikowe 2,5 kg w jednym pudle kartonowym, worki papierowe 20 lub 25 kg.

B2C: Przy sprzedaży do klienta finalnego: torby foliowe 450 g.

Przykładowe opakowanie

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl