Szpinak, jarmuż, aloes

45% puree z jabłek, 32% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 15% puree z banana, 3% aloes, 2,5% puree ze szpinaku, 2,45% puree z jarmużu, 0,05% chlorofil.

Szpinak jest bogatym źródłem beta-karotenu, magnezu, witaminy C oraz przeciwutleniaczy. Liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Ze względu na dużą zawartość magnezu, spożywanie szpinaku jest polecane przy zawrotach i nawracających bólach głowy.

 

Jarmuż podobnie jak inne warzywa kapustne zawiera bardzo dużo sulforafanu, który jest ważnym przeciwutleniaczem. Ma on silne działanie przeciwnowotworowe i chroni m.in. przez rakiem prostaty, płuc i jelita grubego.

Spożywanie aloesu wspomaga gojenie ran, poprawia odporność, a także leczy alergię. Zawarte w aloesie przeciwutleniacze pomagają w walce z nowotworami oraz mają działanie wzmacniające i bakteriobójcze.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 601 519 625

Fax: +48 22 343-98-10

hubert.sawicki@ewabis.com.pl

Kontakt

EWA-BIS Sp. z o.o.

tel.: (22) 343 98 00

fax.: (22) 343 98 10

email.: sales(at)ewabis.com.pl

adres.: ul. Serwituty 25

02-233 Warszawa

NIP: 521-008-45-08 / KRS: 0000086953 / Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy
XIII wydział Gospodarczy KRS / Kapitał zakładowy 100 000 PLN

EWA-BIS Sp. z o.o. - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018