Szpinak, jarmuż, aloes

45% puree z jabłek, 32% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 15% puree z banana, 3% aloes, 2,5% puree ze szpinaku, 2,45% puree z jarmużu, 0,05% chlorofil.

Szpinak jest bogatym źródłem beta-karotenu, magnezu, witaminy C oraz przeciwutleniaczy. Liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Ze względu na dużą zawartość magnezu, spożywanie szpinaku jest polecane przy zawrotach i nawracających bólach głowy.

 

Jarmuż podobnie jak inne warzywa kapustne zawiera bardzo dużo sulforafanu, który jest ważnym przeciwutleniaczem. Ma on silne działanie przeciwnowotworowe i chroni m.in. przez rakiem prostaty, płuc i jelita grubego.

Spożywanie aloesu wspomaga gojenie ran, poprawia odporność, a także leczy alergię. Zawarte w aloesie przeciwutleniacze pomagają w walce z nowotworami oraz mają działanie wzmacniające i bakteriobójcze.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl