Pietruszka korzeń

Pietruszka, zarówno korzeń jak i nać, wchodzą w skład tzw. włoszczyzny i są chętnie wykorzystywane do przygotowywania zup. Oprócz tego świetnie nadają się na surówki. Nać pietruszki zawiera bardzo dużo witamin C, B2 i A, a także kwasu foliowego, miedzi i magnezu. Korzeń natomiast jest bogatym źródłem witamin C, E i manganu. Nasze ekologiczne warzywa są hodowane zgodnie z wymaganiami certyfikatu AgroBioTest oraz unijnymi wymogami produkcji ekologicznej (rozp. 834/2007). To gwarantuje wyśmienitą jakość naszych produktów.

 

Dostępność

Lipiec - Styczeń

Opakowanie

Worek 5 kg, 10 kg,
pęczek 50 g,
skrzynka drewniana 1 kg, luz

Rozmiar

50-200g

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział świeże owoce i warzywa:

Tel: +48 22 343-98-14

Tel: +48 22 343-98-16

Fax: +48 22 343-98-10

monika.pluta@ewabis.com.pl