Pietruszka korzeń

Pietruszka cieszy się niesłabnącą popularnością wśród producentów i konsumentów. Jej produkcja utrzymuje się na podobnym poziomie od kilku lat, a eksport z roku na rok wzrasta. W ostatnim roku nasza firma, Ewa Bis, sprzedała za granicę ponad 20 ton tych warzyw.

Pietruszka, zarówno korzeń jak i nać, wchodzą w skład tzw. włoszczyzny i są chętnie wykorzystywane do przygotowywania zup. Oprócz tego świetnie nadają się na surówki. Nać pietruszki zawiera bardzo dużo witamin C, B2 i A, a także kwasu foliowego, miedzi i magnezu. Korzeń natomiast jest bogatym źródłem witamin C, E i manganu.

 

Dostępność

Lipiec - Styczeń

Opakowanie

Worek 5 kg, 10 kg,
pęczek 50 g,
skrzynka drewniana 1 kg, luz

Rozmiar

50-200g

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział świeże owoce i warzywa:

Tel: +48 22 343-98-14

Tel: +48 22 343-98-16

Fax: +48 22 343-98-10

monika.pluta@ewabis.com.pl