
Burak, truskawka, wiśnia
42% puree z jabłek, 16% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 15% sok z buraka z zagęszczonego soku, 10% puree z marchwi, 10% puree z banana, 5% puree z truskawek, 2% puree z wiśni.
Burak jest uprawiany obecnie na wszystkich kontynentach i w wielu odmianach. Jego jadalne liście są bogate w białko i sole mineralne, których mają więcej niż sam korzeń. Korzenie natomiast zawierają witaminę C, kwas jabłkowy oraz błonnik, który korzystnie wpływa na trawienie.
Truskawka zawiera cenne substancje mineralne takie jak cynk, fosfor, magnez, witaminy A, B1, E, C, błonnik oraz antocyjany. Spożywanie tych owoców poleca się przede wszystkim reumatykom, osobom cierpiącym na schorzenia nerek i wątroby. Dodatkowo obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie.
Wiśnie zawierają w sobie dużą ilość przeciwutleniaczy, które chronią nasze organizmy m.in. przed nowotworami i procesem starzenia. Są skarbnicą m.in. witamy C, potasu, antocyjanów oraz błonnika.
Kontakt
Produktem zarządzają
Dział produktów przetworzonych:
Tel: +48 22 343-98-80
Tel: +48 722 222 821
Fax: +48 22 343-98-10
agnieszka.wryk@ewabis.com.pl





Kontakt
EWA-BIS Sp. z o.o.
tel.: (22) 343 98 00
fax.: (22) 343 98 10
email.: sales(at)ewabis.com.pl
adres.: ul. Serwituty 25
02-233 Warszawa
NIP: 521-008-45-08 / KRS: 0000086953 / Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy
XIII wydział Gospodarczy KRS / Kapitał zakładowy 100 000 PLN
EWA-BIS Sp. z o.o. - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018
