Burak, truskawka, wiśnia

42% puree z jabłek, 16% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 15% sok z buraka z zagęszczonego soku, 10% puree z marchwi, 10% puree z banana, 5% puree z truskawek, 2% puree z wiśni.

 

Burak jest uprawiany obecnie na wszystkich kontynentach i w wielu odmianach. Jego jadalne liście są bogate w białko i sole mineralne, których mają więcej niż sam korzeń. Korzenie natomiast zawierają witaminę C, kwas jabłkowy oraz błonnik, który korzystnie wpływa na trawienie.

Truskawka zawiera cenne substancje mineralne takie jak cynk, fosfor, magnez, witaminy A, B1, E, C, błonnik oraz antocyjany. Spożywanie tych owoców poleca się przede wszystkim reumatykom, osobom cierpiącym na schorzenia nerek i wątroby. Dodatkowo obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie.

Wiśnie zawierają w sobie dużą ilość przeciwutleniaczy, które chronią nasze organizmy m.in. przed nowotworami i procesem starzenia. Są skarbnicą m.in. witamy C, potasu, antocyjanów oraz błonnika.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl