Pomarańcza, mango, marakuja

42% sok jabłkowy z zagęszczonego soku, 23,5% sok pomarańczowy z zagęszczonego soku, 23% puree z banana, 7,5% puree z mango, 4% sok z marakui z zagęszczonego soku.

Pomarańcze są bogatym źródłem przede wszystkim witaminy C. 100 g tego owocu zawiera 70% dziennego zapotrzebowania na tą witaminę dla ludzkiego organizmu. Ponadto, owoce pomarańczy zawierają spore ilości kwasów asparaginowego i glutaminowego.

 

Owoce mango mają dobroczynny wpływ na ludzki organizm. Pomagają zapobiec rozwojowi niektórych nowotworów, a także obniżyć poziom cukru i cholesterolu. Dodatkowo spożywanie tych owoców skutkuje załagodzeniem bólu gardła. Mango jest bogatym źródłem witaminy C oraz potasu.

Marakuja ma wszechstronne działanie na organizm ludzki.  Działa przeciwzapalnie i wspomaga gojenie ran, a także uśmierza ból i koi męczący kaszel. Marakuja jest dobrym źródłem witaminy C oraz potasu.

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział produktów przetworzonych:

Tel: +48 22 343-98-80

Tel: +48 22 343-98-81

Fax: +48 22 343-98-10

katarzyna.lefanowicz@ewabis.com.pl