Kapusta pekińska

Uprawa kapusty pekińskiej w naszym kraju jest coraz bardziej popularna. Jest ceniona przede wszystkim ze względu na krótki okres wegetacji trwający tylko 3 miesiące oraz wysokie, dochodzące nawet do 40 ton, plony z jednego hektara. Nasza firma, Ewa Bis, eksportuje coraz więcej tych warzyw za granicę.

Kapusta pekińska pochodzi z Chin i jest tam składnikiem wielu dań. W Polsce cieszy się rosnącą popularnością, zarówno wśród konsumentów, jak i producentów. Jest dobrym źródłem przede wszystkim witaminy C, ale także wapnia, magnezu i żelaza. Używana głównie do sałatek i do dań kuchni azjatyckiej. 

Dostępność

Cały rok

Opakowanie

Karton 9 kg, 9,5 kg, 10 kg

Rozmiar

700-1500 g,

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział świeże owoce i warzywa:

Tel: +48 22 343-98-14

Tel: +48 22 343-98-16

Fax: +48 22 343-98-10

monika.pluta@ewabis.com.pl