Kalafior

Produkcja i eksport kalafiorów z roku na rok rośnie. Eksport wzrósł w ostatnich latach ponad dwukrotnie i obecnie sprzedajemy ponad 90 ton tych warzyw za granicę. 

Kalafior to jeden z najpopularniejszych dodatków do dań. Jest ceniony ze względu na walory smakowe i dietetyczne. Świetnie smakuje ugotowany, ale można go też jeść na surowo lub zrobić z niego puree. Coraz częściej jest używany jako zamiennik ryżu czy ziemniaków. Kalafior jest cennym źródlem np. sodu, potasu i magnezu, a także witamin K, B1 i C. 

Dostępność

Czerwiec - Listopad

Opakowanie

Karton 6 szt, 8 szt

Rozmiar

700-1200g,

Kontakt

Produktem zarządzają

Dział świeże owoce i warzywa:

Tel: +48 22 343-98-14

Tel: +48 22 343-98-16

Fax: +48 22 343-98-10

monika.pluta@ewabis.com.pl